Yleistä höpinää

Harjoitukset su 15.1.

Meillä oli muutaman päivän tauko kaikenlaisissa harjoituksissa. Meille asennettiin kuistille lasit ja Remu selvästi stressasi siitä kun pari päivää meni asennusmiehiä kytätessä. Niinpä annoin sen tarkoituksella huilia.

Lauantaina Remu oli jo mielestäni ”palautunut” ja uskalsin lähteä sen kanssa tänään harjoituksiin.

Paikka: Agri-marketin piha (LPR)
Sää: hieman pohjoistuulta, -6 astetta
Maalimies: Sari
Jälki: Remulle tehtiin tarkoituksella jälki aika lopuksi, ja se tehtiin muiden jälken päälle, jotta jäljelle saataisiin häiriötä. Nyt maalimies vietiin autolla jäljen alkuun ja haettiin lopusta pois. Remun jäljen alla oli useiden ihmisten ja koirien jälkiä. Jäljellä oli lisäksi kulmia ja kaksi esinettä. Alku oli merkattu esineellä.

Remu oli innoissaan lähdössä jäljelle ja otti hyvin hajun. Remu läksi heti väärälle jäljelle ja seurasin sitä pitkän matkaa, koska luulin sen olevan oikealla jäljellä. Kun selvisi, että Remu oli väärällä jäljellä, vein sen takaisin alkuun ja yritimme uudelleen. Tällä kertaa Remu meni hetken oikealla jäljellä, mutta hukkasi sitten melkein heti jäljen. Annoin sen hetken miettiä, mutta Remu ei enää löytänyt jäljeä. En halunnut pakottaa Remua enää jatkamaan, joten keskeytimme sihen.

Häiriöt jäljellä olivat selvästi Remulle vielä liikaa, eikä se malttanut keskittyä siihen, mitä jälkeä olisi pitänyt seurata. Ensi kerralla pitää tehdä Remulle helppo jälki ilman häiriöitä, jotta saadaan varmasti onnistunut suoritus.

Pohdintaa:

Remun kanssa kannattaa varmaan jatkaa hajuerottelun harjoittelua purkkien avulla, jotta saadaan vahvistettua hajujen erottelua. Remulle voisi myös kokeilla ihmisrataa, eli ihmiset riviin -> annetaan Remulle tietyn ihmisen haju -> Remun pitää etsiä oikea ihminen rivistä. Mutta tämä vasta kun saadaan muutama onnistunut jälki alle.

Jäljellä oleviin esineisiin Remu ei edelleenkään reagoi millään lailla, sitä voisimme harjoitella takapihalla tai kotikadulla laittamalla esineitä jalanjäljille ja palkkaamalla Remu jos se reagoi niihin. Pitää varmaan houkutella joku naapuri tekamään meille tällaisia ”ratoja” 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s