Sisustusta

Sisustushaaveita mökille

Sade on sotkenut kesälomanviettosuunnitelmat pahan kerran. Koko viikon on satanut, jonka seurauksena mökin piha on yhtä kuravelliä. Näin ollen olemme joutuneet viettämään aikaa kotona.

Otimme osan mökin ikkunoiden peitelistoista mukaan maalattaviksi, mutta ne odottavat edelleen maalausta autotallissa, ehkä tänään?

Tuvan puolella ikkunan peitelistat ovat jo saaneet valkoista väriä pintaansa. Tarkoitus on tässä vaiheessa maalata kaikki nuo peitelistat ja katto valkoiseksi. Seinät saavat tällä erää jäädä alkuperäiseen asuunsa, mietin niiden maalaamista sitten myöhemmin, jos katon maalaus ei tuota tarpeeksi valoisaa lopputulosta.

Mökki on 70-luvulla rakennettu pyöröhirsimökki ja kaikki pinnat ovat siellä puuta. Aikojen kuluessa puu on tummunut ja kellastunut ja siten tunnelma melko tunkkainen ja pimeä. Luulen, että katon maalaus jo tekee ihmeitä mökin ilmeelle, mutta on minulla jo seiniinkin sävy valittuna, jos pimeys ei poistu pelkällä kattojen maalauksella. Lattialle pitäisi myös tehdä jotain, se on tosi huonossa kunnossa, mutta tänä kesänä sen kunnostus ei mahdu aikatauluun eikä budjettiin. Haaveilen lattian lipeäkäsittelystä, mutta se on kai melkoisen työläs operaatio ja mies on sitä mieltä, että ennemmin vaihdetaan uudet, leveämmät lankut lattiaan. Saas nähdä kuinka lopulta käy.

Verhot ompelin tupaan Jyskistä löytyneestä palakankaasta. Tykkään tuosta turkoosin ja hiekan yhdistelmästä verhoissa. Jatkoin samaa värimaailmaa sohvatyynyissä ja torkkupeitossa. Huonekalut siirtyivät mökille – yllätys yllätys – kotoa, mutta yllättävän hyvin nekin toimivat mökin värimaailmassa, vaikkakin jos olisin saanut valita ihan uudet huonekalut, olisivat ne olleet hiukan vaaleamman sävyiset. Nojatuoli on myös hieman liian kookas, mutta kyllä se paikkansa löysi.

Entiset omistajat jättivät mökille paljon kalusteita, mm. nämä nahkaiset rahit.

Rahien väri eikä materiaali oikein miellyttänyt silmää ja meinasin heivata ne kierrätykseen. Sitten keksin, että voisihan ne yrittää päällystää. Ajattelin ensin virkata päällykset trikookuteesta, mutta marketin alennushyllystä löytyi tarpeeksi Novitan Isoveli-lankaa sopivan värisenä, joten päädyin valitsemaan sen materiaaliksi. Virkkasin kaksinkertaisella langalla, saa nähdä miten rahit kestävät käyttöä. Toinen on jo valmiina, toinen vasta aluillaan. Yhteen rahiin kului 800 g lankaa.

Lisää tunnelmiä mökiltä, kunhan pääsemme sinne seuraavan kerran. Juuri nyt ei sada ilma näyttää jopa hieman kirkastuvan, joten toivoa on päästä sinne vielä tällä viikolla…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s