Koettua · kunto nousuun · neulottua · Yleistä höpinää

Kuplalapaset valmistuivat jo hyvän aikaa sitten. Onneksi tajusin kuvata ne heti tuoreeltaan, nyt ne ovat jo varsin käytetyn näköiset kun olen pitänyt niitä koiria ulkoiluttaessani -> hihnat ovat jo huovuttaneet lapasia melko tehokkaasti.

kuplalapaset

Malli: Kuplalapaset
Lanka: Novita 7 Veljestä
Puikot: 3,5 mm

Huomasin vasta kuvatessa, että toinen lapanen jäi yhtä mallikertaa lyhyemmäksi kun toinen. Mutta ei sitä onneksi käytössä huomaa. Virheen vuoksi lapaset jäivät kuitenkin omaan käyttöön, pukinkontti siis ammottaa vieläkin tyhjyyttään.

myrskyEino-myrsky kävi meilläkin kylässä viikko sitten. Kävimme juoksemassa silloin iltapäivällä ja kohtasimme pari tällaista näkyä. Puita oli nurin siellä täällä. Onneksi tietäääkseni mitään vakavampaa ei meillä päin sattunut, edes sähköt eivät menneet. Mökilläkin on puut pystyssä, mies kävi tsekkaamassa paikat myrksyn laannuttua.

Juoksumotivaatio on talveksikin nyt varmistettu, hommasin tällaiset:

icebugitIcebugeilla kelpaa juoksennella liukkaammallakin polulla 🙂

Remu vuorostaan lähettää nyt terkkuja. Remu on ollut vähän toipilaana jo reilun kuukauden. Hän tallasi johonkin terävään lenkkipolulla jokin aika sitten. Aluksi luulimme, että tassussa on vain pieni naarmu, kun Remu ei ontunut eikä mitään. Parin päivän jälkeen hän kuitenkin alkoi ontua ja menimme eläinlääkäriin. Ensimmäinen reissu ei tuottanut diagnoosia, saimme vain jotain salvaa mukaan. Ontuminen vaan paheni, joten suuntasimme toiselle eläinlääkärille. Tällä kertaa Remun tassusta löytyi reikä, joka putsattiin. Sillä kertaa saimme mukaan antibioottikuurin ja kehotuksen pitää lenkillä suojatossua jalassa.

Remu
Hetkeksi helpotti, mutta sitten ontuminen palasi vieläkin pahempana. Menimme taas eläinlääkäriä moikkaamaan ja nyt jalka kuvattiin. Mitään murtumaa tms. ei löytynyt, vain todella syvä reikä tassusta, jonka pohjalle oli kertynyt hiekkaa ym. Eläinlääkäri putsasi nyt tassun haavan pohjiaan myöten (ei ollut kivaa katseltavaa, onneksi Remu oli rauhoitettu ja autuaan tietämätön koko operaatiosta). Taas saatiin antibioottikuuri, salvaa ja puhdistusainetta mukaan.

Remu eläinlääkärissä
Remu-parka oli hieman pökerryksissä moisen kaivelun jälkeen, mutta tokeni tilanteesta yllättävän nopeasti. Tassua piti pitää sidottuna muutama päivä, se vuosi niin paljon verta, mutta muuten REmu ei mitenkään näyttänyt varoman tai ontuvan tassua, kun siinä pidettiin sidettä ja ulkoillessa tuollaista kumitossua.

Nyt pärjäämme pelkällä kumitossulla ulkona, sisällä ei tavita enää mitään suojaa.

Antibioottikuuri loppui tänään, toivotaan, että tassu nyt paranee, eikä uusia lääkkeitä tai tassunkaiveluita enää tarvita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s