Rauha

Rauha tuli taloon

Ihan kun niitä rautoja ei olisi ollut tulessa jo riittämiin.

No, onneksi tämä tuore lisäys ruokakuntaan ei ole yksinomaan minun vastuullani. Tai niin minulle ainakin vakuuteltiin.

IMG_4056

Nämä maailman suloisimmat tassut kuuluvat Rauhalle. Hän syntyi 4 sisaruksen kanssa maailmaan joulukuun 18. päivä. Viime lauantaina hänet haettiin kotiin.

Rauha

Rauha on Amerikankarvatonterrieri. Rotu on Suomessa suhteellisen tuore, Kennelliitto hyväksyi rodun vasta jokunen vuosi sitten. Tähän rotuun päädyttiin, koska halusimme pienen, aktiivisen koiran, jonka turkki on helppohoitoinen. Russeli olisi tietysti ollut luonteva vaihtoehto myös, koska parsoneista minulla on jo kokemusta. Mutta halusin astetta rauhallisemman rodun, joka tulisi varmemmin toimeen lasten kanssa.

Valinnan tueksi teimme myös rotutestin ja se oikeastaan sitten sinetöi rotuvalinnan. Aloimme etsiä tietoa rodusta ja kasvattajista. Löysimme sopivan kasvattajan, jonka sijoituskoira oli juuri saanut 5 pentua.

Näistä pennuista meille ehdotettiin Rauhaa. Kävimme katsomassa pentuja ja niinhän se Rauha sitten valloitti kaikkien sydämet. Rauhalla oli nimikin jo valmiina, eikä sitä haluttu enää vaihtaa, vaikka vaihtoehtojakin mietittiin.

Niin Rauha sitten tuli määrittelemään arkeamme uusiksi. Hän on kyllä kotiutunut todella hienosti ja reippaasti. Minä yritän nyt myös löysyttää vähän kravattia ja antaa muillekin perheenjäsenille vastuuta Rauhan kasvattamisesta. Se on muuten tosi vaikeaa, kun on tällainen kontrollifriikki. Ihan hirveästi tekisi mieli olla koko ajan vahtimassa, että miten koiran kanssa ollaan ja miten sitä pitää missäkin tilanteessa käsitellä. Kyllä ne muutkin osaa ja pärjää. Sitä mantraa olen hokenut itselleni jatkuvasti viimeiset pari päivää 😀

Ja onhan se kieltämättä helpompaa, kun on innokkaita hoitajia, jotka mielellään kiirehtivät koulusta kotiin leikittämään Rauhaa. Aiemmin ei ollut tällaista luxuspalvelua. Pitää toivoa, että into jatkuu vielä siinäkin vaiheessa, kun kuvioon astuvat lenkittäminen ja muut aikuisen koiran hoitoon liittyvät rutiinit.

Rauhan puuhia voi seurata myös Instagramissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s