Endurance-valmennus · kunto nousuun · virkattua · Yleistä höpinää

Virvon varvon…

Se on taas se aika vuodesta. Kun kaikki kaupat ovat pullollaan kaikenlaisia suklaisia herkkuja. On Mignonia, Kinderiä, Angry Birdseja ja vaikka mitä.

pääsiäisherkut

Oikeastaan aina on joku juhla tai muu teema, jolloin meille tyrkytetään herkkuja. Vappuna pitää syödä munkkeja. Juhannukseen kuuluu makkara ja olut. Joulusta ei selviä ilman suklaata jne. Tähän kun vielä lisätään syntymäpäivät ja muut juhlat…

Nuo korissa olevat herkut ostin tänään veljen muksuille virpomispalkaksi. Piru olkapäällä sanoo, että eikö sitä itsekin voisi välillä vähän höllätä ja syödä suklaamunan tai pari. Mutta jos joka tilaisuuteen tarttuu kun herkkuja on tarjolla, kertyy siitä vuoden mittaan aikamoinen kasa ylimääräistä energiaa.

virkattu kori

Jätän siis tällä kertaa suosiolla nämä herkut koriin. Kori on viimeisin virkkaustuotos. Lanka ja muut tekniset speksit saman kun edellisessä korissa.

Tämän elämäntaparemontin aikana olen oppinut vaientamaan jo aika helposti sen olkapäällä istuvan pikkupirun äänen. Sen, joka aina kehottaa luovuttamaan. Tai sortumaan houkutusten edessä. Tai valitsemaan sohvan lenkkareiden sijaan.

Kun sen kerran saa vaiennettua, on seuraava kerta aina vähän helpompi. Toki vieläkin se välillä saa yliotteen. Varsinkin silloin kun olen nukkunut huonosti ja tosi väsynyt. Tai kun stressitaso on korkealla tai verensokeri liian alhaalla. Silloin sen ääni aina kovenee. Mutta kun senkin oppii tuntemaan ja tunnistamaan, niin osaa taistella sitä vastaan.

Joskus on myös hyvä antaa tarkoituksella vähän narua itselleen ja herkutella hyvällä omalla tunnolla. Kunhan sitä ei tapahdu liian usein 🙂

Onneksi tässä Endurance-valmennuksessa verensokerit eivät pääse laskemaan, jos vaan noudattaa ohjeita. Ruokaa siis saa kyllä syödä ihan riittävästi. Tässäpä esimerkiksi aamiainen tältä aamulta:

endurance aamupala

Tuo voi ei toki kuulu minun puurooni 🙂

Ensimmäinen viikko valmennusta on huomenna takana. Viikko ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta suunnilleen kuitenkin.

Ruokailun suhteen lipsumisia tapahtui, en pystynyt läheskään joka päivä noudattamaan ruokavaliota 100 %. Mutta olen silti ihan tyytyväinen.

Liikunnankin suhteen sovelsin, mutta onnistuin kuitenkin raivaamaan tilaa liikunnalle lähes joka päivälle. Tähän mennessä viikko näyttää tältä:

– Ma juoksulenkki 1 h
– Ti lepo
– Ke juoksulenkki 1 h
– To kuntosali
– Pe pyörälenkki 1 h
– La 15 min lämmittely cross trainerilla ja Body Step 1 h

Huomiseksi on suunnitteilla vähän pidempi juoksulenkki. Näin ollen liikuntaa tulee määrällisesti lähes ohjeen mukainen määrä. Laatu onkin sitten enemmän ja vähemmän omasta päästä.

Jätä kommentti